2014-01-05 00:29:01• hírek • Kocsis Zoltán

Falcao társa lesz az egykori CFR-kedvenc – de nem most

Elhagyta korábbi csapatát, az orosz Anzsi Mahacskalát és a francia élvonalban szereplő Monacóhoz szerződött a Kolozsvári CFR korábbi csatára, Lacina Traoré. A 23 éves elefántcsontparti játékos 2018-is írt alá a hercegségbeli csapathoz, ám a tavaszt egyelőre kölcsönben tölti.

A Monaco keretében ugyanis jelenleg hat csatár is található. Még ha Gaetano Monachello, Nacer Barazite, Anthony Martial és Valere Germain nem is játszik komoly szerepet, a jelek szerint Claudio Ranieri vezetőedző úgy ítéli meg, hogy Radamel Falcao és Emmanuel Riviére mögött Traoré jelenleg nem kapna túl sok játéklehetőséget. Főleg, hogy idén ősszel alig hat bajnokit játszott. Így hát tavasszal az angol élvonalbeli West Ham Unitednél gyűjthet játékperceket.

Traorét 2008-ban alig 50.000 euróért szerződtette a CFR az elefántcsontparti Stade d'Abidjan együttesétől. A hórihorgas játékos azonban fiatal kora ellenére gyorsan alapember lett a Szamos partján, így hát az orosz Kuban Krasznodarnak is megakadt rajta a szeme és 2011-ben hat millió euróért leigazolta. Itt alig egy évet töltött, mivel 2012-ben az éppen nagybevásárlást tartó Anzsi Mahacskala 18 millió eurót sem sajnált érte. Itt olyan klasszis volt a csatártársa, mint a kameruni Samuel Eto'o. Aztán a Mahacskala a tavaly nyáron kiárusítást hirdetett, Eto'o a Chelsea-hez került, Traoré pedig fél évvel később követi őt Londonba. Legalábbis nyárig, amikor melegebb éghajlatra költözhet.

A Burkina Fasó-i felmenőkkel rendelkező csatár eddigi mutatói figyelemre méltóak: a román élvonalban 44 meccsen 14, az orosz bajnokságban 67 meccsen 31, az európai kupákban 28 találkozón 9, a válogatottban pedig 6 meccsen 4 gólt lőtt.

Érdekesség, hogy a CFR 2008 nyarán négy ígéretesnek tűnő fiatalt igaszolt Elefántcsontpartról. Közülük egyedül a most 25 éves Lamine Camara nem igazolta be a hozzá fűződő reményeket - el is tűnt szem elől. A most egyaránt 27 éves Ousmane Viera és Emmanuel Koné viszont a török élvonali Rizespor illetve a görög élvonalbeli Levadiakosz alapembere. Pénzt azonban egyedül Traoréért kaptak a kolozsváriak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: